Miyomu Ne Yok Eder
8 Temmuz 2017
Miyomu Büyüten Yiyecekler
24 Ağustos 2017

Rahimde Miyom Tedavisi

rahimde-miyom-nedir

rahimde-miyom-nedir

Uzman Desteği Alın

Rahimde Miyom Tedavisi

Rahimde miyom tedavisi, miyom tedavisi İbrahim Saraçoğlu, miyom nasıl yok edilir, rahimde miyom ameliyatı. Rahimde miyom tedavisi hakkında.

Rahimde miyom tedavisi hakkında yazılmış bilgi amaçlı makale. Rahimde miyom tedavisi hakkında bilgiler makalemizin devamında yer almaktadır. Rahimde miyom tedavisi hakkında detaylı bilgi için bize ulaşın.

Rahimde Miyomu Yok Eden Bitkiler

Civanperçemi

Civanperçemi, miyomlar da (kas yapılı urlar), doktor kontrolünün olumlu bir sonuç vermesine kadar. Uzunca bir süre her gün civanperçemi oturma banyoları alındığında yok olabilirler. (kaynak:saglikliyasamak blogspot com tr)

Aslan Pençesi

Aslan pençesi, rahimdeki miyomların sebep olduğu kanamaların kontrol altına alınmasında oldukça etkili bir bitkidir. (kaynak:aslanpencesi gen tr)

Adaçayı

Ahmet Maranki Kist Miyom Kısırlık Tedavisi Doğal Kürü. Çobançantası, hayıt tohumu, adaçayı, aslan pençesi bitkileri ile erken menopoza ve kısırlığa kesin doğal çözümler. (kaynak:maranki com tr)

Sarı Sabır (aloe vera)

Aloe vera, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, ağız ve boğaz hastalıklarını, bronşiti, zatürreeyi, vajina bölgesindeki miyomları. Hemoroidi, prostatı, cilt ve böbrek hastalıklarını, kireçlenmeyi, damar tıkanıklığını, koliti, ülseri, astımı ve kanseri tedavi ediyor. (kaynak:agaclar net)

Hayıt Tohumu

Hayıt tohumu, rahim miyomlar kanserli olmayan tümörlerdir ve rahim duvarları içinde oluşmaktadır. Değişik boyutlar ve şekillerde olan bu miyomların yaşattığı rahatsızlık semptomları farklı hallerde kendini göstermektedir. Miyom oluşumunu önlemek ve azaltmak için en önemli yol dengeli bir hormon sistemini sağlamaktır. Hayıt tohumunda ise hormon dengesi için progesterona yardımcı olabilmektedir. (kaynak:faydalarizararlari com)

Rahimde Miyom Nedir ?

Miyom, rahim ağzı ve rahmin içerisinde yer tutan, rahimdeki düz kas dokusu ile gelişen iyi huylu olarak adlandırılan tümörlerdir. Tümör denilince hemen akla kanser geldiğinden belirtmek isteriz ki; vücut içerisinde iyi veya kötü huylu fark etmeksizin oluşmuş olan şişliklerin tamamına tümör denilmektedir. Yani tıpkı miyomlarda olduğu gibi iyi huylu tümörlerin de varlığı söz konusu olup herhangi bir kanser durumuna rastlanamayabilir. Miyomlar, genellikle yuvarlak yapıda ve pembeye yakın bir renkte bulunurlar. Kadınların genel olarak %20’sinde küçük çaplı da olsa miyomların varlığı saptanmıştır.

Miyomların en sık görüldüğü yaş aralığı 35-45dir. Ergenlik dönemlerinde miyom görülen kadın sayısı oldukça az olmakla birlikte menopoza girildikten sonra da miyom görülme sıklığı düşmektedir. Buna rağmen, menopoz öncesinde miyom tanısı konulmuş kadınların bazılarında menopoza girildikten sonra hastalığın hızla ilerlediği görülmektedir. Miyomların belirtileri, rahim içerisinde veya çevresinde daha çok hangi organa yakın olduklarına bağlı olarak değişmektedir.

Rahimde Miyomların Belirtileri Nelerdir ?

Miyomların teşhisi, genellikle kapsamlı jinekolojik muayeneler sonucunda ortaya çıkmaktadır. Tabi ki bu şekilde ortaya çıkan miyom, kanama ve ağrı gibi belirtiler neticesinde yapılan muayenede tespit edilmiştir. Normal şartlarda miyom teşhisi, rutin jinekolojik muayenelerde sağlanamamaktadır. Ancak belirli bir büyüklüğe ulaştıktan ve kanama, ağrı gibi belirtiler ortaya çıkardıktan sonra miyom teşhisi kesinleşebilir.

Miyomların en belirgin belirtileri şu şekildedir ;

  • Adet dönemlerinde çok fazla kanama,
  • Adet sonrasında aralıklarla açık renkte kanama,
  • Cinsel ilişki ve adet dönemlerinden sonra bel ve kuyruk sokumunda ağrı hissedilmesi,
  • Sıklıkla idrara çıkma isteği,
  • Karın ve rahim bölgesinde gözle fark edilecek şekilde büyüme,
  • Ayrıntılı yapılan kısırlık testlerinde de bazı durumlarda miyomların tüpleri tıkadığı görülmektedir.

Ayrıca miyomlar, bağırsaklarda oluşturdukları basınçtan dolayı kabızlığa da sebep olmaktadırlar.

Uzman Desteği Alın

Comments are closed.